Download jouw gratis e-book

10 fouten die je niet meer mag maken als je wenst af te vallen 👉

  No worries, geen spam! Ik respecteerjouw privacy, je kan op ieder moment uitschrijven!

  "Leen... ik heb jouw BMI eens berekend, en eum.... je zou eigenlijk maar 57 kg mogen wegen. 

  Dat is jouw ideale gewicht. Je zal wat moeten beginnen opletten, zei mijn huisarts op mijn 15de. Niets meer, niets minder. 

  Het had als resultaat dat ik begon na te denken over mijn lichaam: ik voelde me reeds te dik en nu werd het nog eens bevestigd door mijn huisarts. Ik begon mezelf nog meer te vergelijken met andere meisjes, zag dat ik inderdaad wel wat "molliger" was. 

  Als ik op een stoel ging zitten in de klas, vond ik het verschrikkelijk dat mijn benen breder leken dan de zitting van mijn stoel. Een korte broek durfde ik niet te dragen. Ik probeerde mezelf met zoveel mogelijk stof te bedekken... zo zag je mij zowel in de winter als in de zomer met een lange broek lopen, gesloten schoenen, en steeds een trui. 

  Hoe vaak kreeg ik niet de opmerking "Leen, heb je het niet te warm?".

  Ik deed allerlei pogingen om wat af te vallen: ik sportte veel, en ik paste mijn voeding wat aan. Iedere maandag deed ik een nieuwe poging, maar al snel liep er iets fout en dacht ik "foert... het lukt toch niet, ik herbegin maandag wel". Ik liep dus vaak gefrustreerd rond, ik wou zo graag naar die 57 kg... maar ik wist echt niet hoe. Niets leek te helpen.

  In 2013 trok ik op 21-jarige leeftijd een half jaar door Zuid-Amerika, eindelijk kon ik doen wat ik altijd al wou doen... de wereld rondreizen, super mooie plekken ontdekken en als bonus (onverwachts!) spotgoedkoop en super lekker (en veel) eten! Op iedere hoek van de straat stond er wel iemand met een lekkernij! Zonder moeite slaagde ik erin om in 6 maanden tijd, 10 kg aan te komen. Een te hoge cholesterol en een slecht werkende schildklier kreeg ik er gratis bovenop.

  Mijn huisarts gaf me medicatie voor mijn schildklier (welke ik uiteraard braaf nam) en jammer genoeg weinig tot geen uitleg over de cholesterol. Ik moest gewoon iedere 6 maand mijn bloed laten trekken, medicatie was nog niet nodig.

  Aangezien ik hou van uitdagingen, besloot ik om mijn job in het onderwijs te combineren met de opleiding "Bachelor in de voedings- en dieetkunde". Het heeft me bloed, zweet en oh ja tranen gekost, maar het is gelukt.

  Hoe is het nu?

  Tijdens deze opleiding vielen mijn schellen van mijn ogen... eindelijk werd alles duidelijk! Ik besefte door mijn studies dat het anders moest, ik was erfelijk belast ... PUNT. Ik moest mijn gedrag veranderen, mijn levensstijl veranderen. Ik zoog alles op, keek er met een kritische blik naar en begon langzaam mijn eigen levensstijl te veranderen. En met succes! Momenteel kan ik met trots zeggen dat ik een gezond eetpatroon heb, mijn bloedwaarden zijn top en mijn gewicht is stabiel. Ik ben niet langer gefrustreerd, ik geniet enorm van lekker, gezond eten en voel me niet meer schuldig als ik eens iets ongezond eet of drink! "Foert, ik begin maandag wel opnieuw" staat niet meer in mijn woordenboek. Ik maak iedere dag bewust een gezonde(re) keuze, ik beweeg/sport omdat ik daar zin in heb... en niet in functie van gewichtsverlies.


  Maar nog belangrijker is het feit dat ik nu ook andere mensen kan helpen om een gezondere levensstijl aan te nemen en vol te houden, waardoor hun zoektocht stopt en hun jarenlange frustraties smelten als sneeuw voor de zon. Ze hebben niet langer het gevoel op dieet te zijn, ze dagen zichzelf uit en veranderen hun eet- en levensstijl!Wat je over mij moet weten?

  Wat je over mij moet weten?

  Ik ben een "diëtiste", maar mijn hart heb ik in eerste instantie verloren aan de sport. Ik ben een vat vol energie en hou dus enorm van actie! Ik heb een bloedhekel aan excuses. Van je "fouten" kan je enorm veel leren! Volgens mijn klanten ben ik down to earth, ik heb een nuchtere kijk op de dingen, ik ben rechtuit en eerlijk. Ik ben niet dwingend, maar met een vleugje (droge) humor hier en daar probeer ik je vriendelijk, maar kordaat toch in actie te brengen. Ik ben geen keukenprinses, dus voor nieuwe recepten ben je bij mij aan het verkeerde adres. Wel geef ik je met veel plezier mijn goedgekeurde recepten door. Mijn criteria: lekker, gezond, met weinig ingrediënten klaargemaakt en vooral SNEL klaar! :-)

  Mijn visie op afvallen?

  Het is eigenlijk héél simpel. Snelle oplossingen bestaan er niet. Uren en uren sporten is even nutteloos als het schrappen van allerlei (verboden) voedingsmiddelen. Geen enkel voedingsmiddel is gezond, en geen enkel voedingsmiddel is ongezond. Blijvend resultaat is het gevolg van een echte gedragsverandering, en dit komt door het effectief te gaan doen! Afvallen hoeft niet ingewikkeld te zijn, het wordt vaak veel te moeilijk gemaakt. Moest het allemaal zo ingewikkeld zijn, dan zou ik het ook niet kunnen.

  Als je me zou kennen, dan zou je weten dat ...  

  • Ik ben een introvert, ik laad mijn batterijen op door alleen te zijn. Dan duffel ik me onder een dekentje met een latte macchiato en lees ik mega romantische chicklit, bij voorkeur in het Engels!
  • Mijn levensmotte is "a clean house is a sign of a wasted life (sorry, mama ;-))". 
  • Ik hou van wandelen in de natuur, bij voorkeur in de bergen. "Het is niet ver, we wandelen wel", hoor je mij echt héél vaak zeggen. 
  • De lente is mijn lievelingsseizoen, ik kan enorm genieten van de natuur die terug tot leven komt! Helpen in de tuin vond ik vroeger echt verschrikkelijk, en nu geeft het me zoveel rust en genot. Tja, ouder worden zeker:-D. 
  • Ik ben zot van bruine kroegen en ga super graag op restaurant: het liefst van al zou ik iedere dag mijn voetjes onder tafel schuiven. Je vindt me meestal terug bij de Ethiopiër, de Libanees, ... maar ik kan ook enorm genieten van een biefstuk friet met champignonroomsaus en een kwak mayonaise!
  • My guilty pleasure: een goeie frisse Tripel Karmeliet en chips, meer specifiek peper en zout! 
  • Wat ik echt nooit of te nimmer nog koop: speculaas! Hier was ik echt verslaafd aan, meerdere malen getest of ik sterk genoeg was om er aan te weerstaan... na poging 268 was de eindconclusie. Nee, het is en blijft mijn zwak... ik eet het enkel nog buitenshuis, maar zal het niet meer in mijn kasten leggen...

  Download jouw gratis e-book

  10 fouten die je niet meer mag maken als je wenst af te vallen 👉

   ​

   Powered By ConvertKit
   Ik hou van (actieve) reizen.
   Ik hou van (actieve) reizen.
   Ik heb een passie voor lekker eten...
   Ik heb een passie voor lekker eten...
   en uiteraard bewegen. Iedere vorm van beweging geeft me voldoening!
   en uiteraard bewegen. Iedere vorm van beweging geeft me voldoening!
   Als voedings- en bewegingscoach ben ik jouw motivator, jouw steun en toeverlaat op moeilijke momenten!
   Als voedings- en bewegingscoach ben ik jouw motivator, jouw steun en toeverlaat op moeilijke momenten!

   Wil jij ook blijvend gewichtsverlies?