Ze gaf zichzelf de toestemming om een "slechte" mama te zijn

18-03-2021

Een klant van mij had de luxe om van thuis te kunnen werken. Rondom zich hoorde ze dat je hierdoor zoveel meer tijd over had voor te koken, te bewegen, ...

Zij vroeg zich steeds af "Hoe dan???"

Zij kwam bij mij terecht omdat ze de laatste tijd héél veel stress ervaarde en enorm veel aan het snoepen was. In de namiddag, avond had ze steeds een drang naar zoet of zout, en ze wou dit graag aanpakken.

Dankzij corona kon ze van thuiswerken, ze besloot dat ze de kinderen op school zou afzetten en ook terug zou ophalen. Haar werk zou ze dus even onderbreken om de kinderen af te halen en vervolgens zou ze nog even doorwerken.

Wat was hiervan het resultaat?

's morgens vroeg ervaarde ze reeds meer stress, de kinderen sliepen iets langer uit en gingen niet meer naar de "opvang". Ze zette haar beide dochters af op school, op het moment dat iedereen dat natuurlijk deed. De drukste moment aan de schoolpoort!


"Aja... ze werkte nu toch van thuis, ze had hier nu toch tijd voor?"

Volledig dolgedraaid startte ze aan haar werkdag, om vervolgens in de namiddag te merken dat ze eigenlijk echt niet meer gefocust kon werken omdat ze continu op haar klok aan het kijken was.


"Aja... ze werkt nu toch van thuis, dus kon zij toch wel de kinderen gaan ophalen?"

Voor corona werden deze taken verdeeld, de jongste werd gedropt in de opvang door haarzelf of haar partner, en de oudste dochter ging met de trein naar school. Het omgekeerde gebeurde 's avonds.

Als ik haar vroeg waarom ze dit nu anders aanpakken, vertelde ze mij het volgende:

Wat zouden de andere mama's wel niet denken, als haar dochter in de opvang bleef... of haar oudste dochter nog steeds met de trein naar school zou gaan?

Zij had nu toch de luxe om van thuis te werken, dan kon ze dit er toch wel even bijnemen?

Haar jongste dochter werd opgepikt om 15u, vervolgens hadden ze samen wat quality time op de speeltuin, aangezien haar oudste dochter pas om 16u gedaan had met school.

Is dat nu echt quality time, vroeg ik haar?

Ik gok dat je tijdens dat uurtje helemaal niet met je dochter bezig bent, het enige waar jij aan kan denken is je werk... alle dingen dat je nog niet hebt gedaan.

Ze kon dit enkel bevestigen...

Waarom maak je het jezelf zo moeilijk?

  • Wat deed je vroeger?

  • Wat als je nu eens je dochter vraagt om terug met de trein naar school te gaan?

  • Wat als je je jongste dochter nu eens terug naar de opvang doet en dus ook pas na je werk gaat ophalen?

Hoe zou dat voor je zijn?

Toen ik haar deze vraag stelde, zag ik een enorme opluchting in haar hele lichaam.

Oh, dat zou best aangenaam zijn! Ik zou terug rustig aan mijn dag kunnen starten, ik zou mijn werk kunnen doen zoals ik dat wil en als ik of mijn partner mijn dochter op pik dan ja.. zal ik echt met hen kunnen bezig zijn. Want mijn werk zou reeds klaar zijn.

Ik stelde mijn klant voor om te gaan testen, en twee weken later zag ik een totaal andere vrouw voor me.

Ze vertelde me dat ze dit besproken had met haar partner en de kinderen, beide kinderen hadden er totaal geen problemen mee. Haar partner was ook akkoord, hij zei het eigenlijk al langer. Het was net alsof ze van mij, een andere vrouw, toestemming nodig had.

Wat was haar ervaring: 

  • 's morgens vroeg had ze tijd over, ze moest de kinderen niet meer opjagen, ze bracht ze naar school en kon rustig aan haar werkdag beginnen.
  • Na de werkdag was ze nog steeds relaxed, ze had geen snoepbuien meer van de stress en ze vond zelf terug tijd om wat meer te bewegen.

En de kinderen? 

  • De jongste dochter vond het zalig om terug naar de opvang te gaan, 
  • en de oudste dochter was blij dat ze terug wat meer tijd kon doorbrengen met haar vrienden.

En haar partner? Ook hij was content... het was terug veel rustiger in huis! 

WIN-WIN-WIN

Ik ben benieuwd...

Geef jij jezelf al de toestemming om een "slechte" mama/papa te zijn?

Groetjes

Leen

P.S. Merk jij dat je de laatste tijd meer stress ervaart en ook meer aan het snoepen bent? Weet dan dat ik jou kan helpen.

Boek nu een gratis sessie.

In zo'n gratis sessie luister ik naar jouw verhaal en geef je alvast enkele tips waarmee je onmiddellijk aan de slag kan! Niks te verliezen dus!


Download jouw gratis e-book

10 fouten die je niet meer mag maken als je wenst af te vallen 👉

    No worries, geen spam! Ik respecteerjouw privacy, je kan op ieder moment uitschrijven!