Was dit enkele jaren geleden gebeurd... dan had ik een zak chips nodig gehad om mezelf te troosten!

30-05-2020

Download jouw gratis e-book

10 fouten die je niet meer mag maken als je wenst af te vallen 👉

  Powered By ConvertKit

  Dan zou ik non-stop gepiekerd hebben, ik had mezelf de grond ingeboord en zonder twijfel de fout bij mezelf gelegd... en als reactie daarop zou ik ... tja eten of drinken (lees: zuipen...)! 🙄

  Leen, wow! Jij bent toch super goed bezig! Alles lijkt zo vlot te gaan. Nu ik deel jullie deze week graag een verhaal... "Nee, ook bij mij is het niet altijd rozengeur en maneschijn". En ja... er zit een les in. Dus lees vooral rustig verder ... 😉

  Vorige week was een topweek!

  Verschillende vrouwen besloten dat het genoeg was geweest. Ze waren het beu dat de weegschaal maar steeds omhoog ging, corona leek dit proces allemaal nog wat te versnellen. D.S. volgde me al even op facebook, meerdere malen vroeg ze raad waar ik steeds met veel plezier een antwoord opgaf.

  Maar de week eindigde in mineur, of beter deze week was toch wel "speciaal" te noemen....

  D.S. besloot om na een eerste en tweede consult in een 3-maanden traject te stappen, afspraken werden ingepland en de mailtjes met huisopdrachten werden klaar gezet. Gedurende een week heb ik D.S. op allerlei manieren proberen contacteren: er werden e-mails uitgestuurd (welke werden gelezen), WhatsApp berichten werden verstuurd en afgeleverd, ik probeerde haar te bellen en begon me toch wel zorgen te maken. D.S. is namelijk ook net als ik een zelfstandige, en nu in tijden van corona wil je als zelfstandige echt niet ziek worden. Ik stuurde een WhatsApp met de vraag om me a.u.b. iets te laten weten, was er iets ernstig gebeurd? En je raadt het al... geen reactie! OUWGH... respectloos? Zeer zeker!

  Na een week bellen, mailen, WhatsAppen, ... heb ik het opgegeven.. mijn taak zit er op!

  Vroeger zou ik aan mezelf getwijfeld hebben, maar nu sinds mijn samenwerking met mijn perfectionisme-coach heb ik leren loslaten, en leer ik vertrouwen in mijn eigen kunnen. De fout ligt in dit geval niet bij mij. Ik heb het nodige gedaan om haar te helpen, maar zij wil duidelijk niet geholpen worden. En dat is OK! 😃 Het zegt meer over haar dan over mij.

  Hoe zou ik hier vroeger mee omgegaan zijn?

  Ik ga héél eerlijk zijn... ik zou een zak chips gepakt hebben en zonder erbij na te denken zou ik mezelf getroost hebben met chips, hierdoor zou ik me héél even beter gevoeld hebben... OF de kans bestaat dat ik zou afgesproken hebben met vrienden (jaja.. je kan het je amper nog voorstellen dat het ooit kon...) en dat ik me toen in de drank zou geschoten hebben. Zo ging ik namelijk om met negatieve emoties, ze wegduwen en verdringen. Uiteraard kwam er nadien dan een schuldgevoel, zeker de laatste jaren... toen de kater en black-out steeds vaker de standaard leek i.p.v. de uitzondering.

  En hoe doe ik het nu?

  Ik heb geleerd dat drinken en eten niets veranderd aan mijn situatie. Vroeger zou ik me nadien nog steeds gefrustreerd gevoeld hebben, ik zou ook nadien blijven piekeren, ... emoties wegduwen heeft dus geen enkele zin. Ze komen nadien nog sterker terug. Misschien herken je het wel, nadat je allerlei zaken hebt gegeten/gedronken voel je je schuldig omdat je terug een "eetbui" hebt gehad... terwijl je je had voorgenomen het niet meer te doen. Hierdoor denk je dan soms... "Foert, ik ben nu toch wel slecht bezig en je gaat gewoon nog wat meer eten/drinken".

  Ik ben dankbaar voor de les ...

  Nu denk ik "Hoe kan ik het anders en beter?", welke les kan ik hieruit trekken? En oh jawel.. ik ben D.S. enorm dankbaar! Dankzij haar ben ik als ondernemer terug wat gegroeid! 🤗

  En ik heb zelf mijn werkwijze al veranderd...

  Je kan nu voor de start een gratis sessie inplannen van 30 minuten, in een intensieve 1 op 1 geef ik je twee gouden tips hoe jij het in de toekomst anders kan aanpakken. Want geef nu toe... afvallen: het is eigenlijk héél simpel. Snelle oplossingen bestaan er niet. Uren en uren sporten is even nutteloos als het schrappen van allerlei (verboden) voedingsmiddelen. Geen enkel voedingsmiddel is gezond, en geen enkel voedingsmiddel is ongezond. Blijvend resultaat is het gevolg van een echte gedragsverandering, en dit komt door het effectief te gaan doen! Afvallen hoeft niet ingewikkeld te zijn, het wordt vaak veel te moeilijk gemaakt. Moest het allemaal zo ingewikkeld zijn, dan zou ik het ook niet kunnen.

  Maar genoeg over mij. Ik ben benieuwd. Hoe ga jij om met lastige emoties? Wat doet het lezen van dit verhaal met je? 

  Download jouw gratis e-book

  10 fouten die je niet meer mag maken als je wenst af te vallen 👉

   Powered By ConvertKit