Training en coaching tijdens en na de zwangerschap!

01-07-2019

Wat een boeiend weekend was me dat?!

Vrijdag vierde ik nog de pensionering van mijn mama (snif!), samen met mijn ex-collega's.

Terwijl zij nu genieten van hun welverdiende vakantie (jaja... de leerkrachten onder jullie hebben terug congé, olé olé.. enjoy!) 😎🤪 besloot ik om me nog wat bij te scholen... .

Ja, het was weer zover! Training & coaching tijdens en na de zwangerschap: level 1, level 2: CHECK!

SUPER BOEIEND!! 🧐🤓

Ik leerde enorm veel. Wat ik reeds wist werd bevestigd en nog extra aangevuld. Zwangere vrouwen hebben er baat bij om te blijven sporten! (uiteraard mits er geen contra-indicaties zijn, dus steeds na overleg)

Ik ontdekte ook nog iets anders... ik heb een diastase!

👉 Meer bepaald een diastase boven mijn navel. Geen idee hoe deze daar gekomen is... ik vroeg me altijd al af wat dat "tuitje" was wanneer ik bepaalde buikspieroefeningen deed... een diastase dus (ondanks het feit dat ik nog nooit zwanger ben geweest).
👉 Tijdens de praktijkdag mocht ik "model" spelen, en werd ik al snel gerustgesteld. Mijn schuine en dwarse buikspieren kan ik voldoende controleren, zodat de diastase niet erger wordt. Wel een extra aandachtspuntje wanneer ik in de toekomst zakken cement til 😉.

In het verleden hebben er reeds zwangere vrouwen deelgenomen aan de Outdoor Workout Voor Vrouwen. Andere besloten op aanraden van hun dokter om te stoppen met sporten. Voortaan zal ik deze vrouwen ( en eerlijk... gewoon alle vrouwen!!) dus nog beter kunnen begeleiden, hiervoor ben ik Yousra Jaddour en Josine Gräfe enorm dankbaar. Een waardevolle opleiding, eentje waarvoor ik met veel plezier terug een extreem zonnig weekend zou opofferen!

En nu begint het natuurlijk te kriebelen... wat denken jullie... een "Outdoor Workout Voor (zwangere) Vrouwen" voor tijdens en na de zwangerschap.🤰🤱 Interessant? ☺️.

Laat gerust een opmerking achter! 👇

Groetjes

Leen

P.S. Via deze weg alvast een oproep... wie kent er een kinesist of fysiotherapeut gespecialiseerd in pre- en postnatale begeleiding? Belangrijk deze persoon moet ook de spanning van de bekkenbodemspieren kunnen bepalen! ☺️