Ra ra ra... wat stond er gisterenavond op het menu?

23-02-2019
Foto gevonden op het internet... geen tijd om van mijn durum een foto te trekken -->> Warm eten mag je niet koud laten worden! ;-)
Foto gevonden op het internet... geen tijd om van mijn durum een foto te trekken -->> Warm eten mag je niet koud laten worden! ;-)

Ra ra ra... wat stond er hier gisterenavond op het menu? Pita mix met andalouse + een portie friet om te delen. Helaas geen foto's... warm eten mag je niet koud laten worden e!

Lekker? JA! 😋
Snel? JA! 🤪
Gezond? Bwa... er zaten wel wat groentjes in🤨😉

Toen ik buiten kwam, zei er iemand... "Oei, oei, Leen... dat is wel niet gezond!?". En toen dacht ik ... misschien moet ik daar maar is een post over schrijven. 😃

Klopt! Correcte opmerking, mijn avondeten gisteren was niet echt gezond. Maar... het hoeft dan ook niet altijd gezond te zijn...

Mijn mening over voeding:

Helaas pindakaas... net als bij sport. Ik geloof niet in extremen. Kies zo vaak mogelijk voor gezond voedsel, maar laat jezelf wel af en toe iets minder gezond voedsel toe EN dan ook zonder schuldgevoelens. De typische 80/20 regel... 80% gezonde voedingsmiddelen en af en toe iets minder gezond moet kunnen. Is zelf een must, anders maak je het jezelf zoooooooooooo moeilijk.

Een ander voorbeeld... als je mij een beetje kent dan weet je dat mijn lievelingsbier Tripel Karmeliet is. Is dit dan nu verboden omdat ik werk als diëtiste/voedings- en bewegingscoach? Helemaal niet... af en toe (het is ooit anders geweest ☺️😂) drink ik gewoon nog eens een goeie Tripel.

Akkoord? 🙂

(On)gezonde groetjes

Leen