Oei, oei, oei... een voedings- en bewegingscoach

05-12-2019

Oei, oei, oei... een voedings-en bewegingscoach. Als we die straks maar niet tegenkomen...

Enkele weken geleden ging ik samen met Koen wandelen in "Park Ter Rijst", voor de wandelaars onder jullie --> een echte aanrader! En dit nadat een vrouw, die ik mag begeleiden in mijn praktijk hierover vertelde.... ZALIG toch als je zo elkaar kan inspireren! Bij deze, dikke merci, M.!

Koen en ik raakten aan de babbel met twee vrouwelijke wandelaars, tijdens het wandelen vroeg de ene vrouw me wat ik deed van werk. Ik twijfelde even en zei toen "Ik ben voedings- en bewegingscoach!"

Dat meen je niet, zei de vrouw. We staan naast jouw auto geparkeerd, toen we uitstapten zeiden we nog "Oei, oei, oei... als we die vandaag maar niet tegen komen!!" . Helaas pindakaas :-)!

Gevolg: we hebben samen een leuke namiddag beleefd, we hebben gepraat over koetjes en kalfjes en gingen vervolgens samen iets drinken in 'T Rest. Ik at er een tartelette fine pomme met ijs. Toen ik dit bestelde zag je beide vrouwen zichtbaar ontspannen en ook iets lekkers bestellen...

Zie je wel zus, zei de ene tegen de andere.... het mag! 

Bij deze dus een warme oproep...
STOP met zwart-wit-denken...
STOP met bepaalde voedingsmiddelen als GOED (lees gezond) en andere voedingsmiddelen als SLECHT (lees ongezond) te bestempelen, er is namelijk geen enkel voedingsmiddel gezond en geen enkel voedingsmiddel ongezond.

HUH?? Say what???

Er bestaat geen enkel voedingsmiddel dat alle voedingsstoffen bevat dat ons lichaam nodig heeft, je bent dus genoodzaakt om te variëren en verschillende soorten voedingsmiddelen te eten. Bij voorkeur uiteraard zoveel mogelijk van de gezonde dingen, maar af en toe (als jij daar echt mega-veel-zin-in-hebt) moet je jezelf toelaten om iets te eten wat minder gezond is.

DAAROM...
STOP met het zoeken naar gezondere alternatieven voor een stuk chocolade, een koek, een stukje taart...

In de praktijk krijg ik regelmatig de vraag "Mag ik dit eten?" . Tuurlijk mag je dat eten, je mag alles eten... niets is verboden! Maar de meeste mensen weten perfect wat gezond en minder gezond is: heb je zin in iets dat minder gezond is of zelf gezond is, maar rijk aan kcal... beperk dan je portie.

Ook van gezonde voedingsmiddelen (denk aan noten, olijven, ...) kan je immers perfect aankomen in gewicht. Waarbij je dus op termijn overgewicht kan krijgen... en dat is dan terug niet zo gezond.

Snappie?? :-s

STOP dus met het streven naar "perfectie". Ga op zoek naar een manier van eten dat je kan volhouden, levenslang en niet voor enkele weken op "karakter" om vervolgens opnieuw volledig te hervallen in de oude gewoonten. Om dan op maandag terug te herbeginnen...

Pas je eetgewoonten aan, stap per stap... :)

Zo kocht ik daarnet nog pastéis de nata, een heerlijk Portugees zoet gebakje. Ik moet het enkel nog bestrooien met wat kaneel... en dan gewoon genieten en dat ga ik ook gewoon doen! :-p

Maar genoeg over mij! Hoe zit dat met jou? Hoe sta jij ten opzichte van "gezonde" voeding? Denk jij vooral zwart-wit of heb je dezelfde mening als ik (wat zeker niet moet ;-))! Ik ben razend benieuwd!

Zit je met vragen of heb je nood aan extra begeleiding?

Stuur gerust een mailtje naar info@uyttenhoveleen.be of maak een afspraak in mijn online agenda!

Groetjes

Leen