Nood aan extra beweging?

18-04-2017

Wandel dan eens de "Galgenveldroute"!

Paaszondag leek voor mezelf en mijn vriend de ideale moment om onze benen nog eens te strekken. We gingen op verkenning en besloten de "Galgenveldroute" te wandelen. 

De "Galgenveldroute" is een goed bewegwijzerde wandelroute van 10 km. Je kan een gedetailleerde wegbeschrijving bekomen bij de toeristische dienst voor 2€ (of online bestellen via volgende link (https://www.tov.be/nl/galgenveldroute-0) , maar ook zonder wegbeschrijving kan je deze route makkelijk volgen.

De wandeling start aan de kerk van Outer. Het open koutergebied ten noordwesten van het Ninoofse stadscentrum vormt een prachtig groengebied dat zelfs voor de lokale bevolking nog grotendeels onbekend terrein is.

In dit "koutergebied" ga ik regelmatig lopen, dus ik was wel benieuwd naar het traject. Wat bleek... ook voor mij was de wandeling onbekend. :-)

De landelijke wegen die dit kouterlandschap doorkruisen, vormen een gedroomd parcours voor wandelaars. Je wandelt richting Denderhouten, via de wijk Lebeke naar het zeer oude gehucht "Herlinckhove" op de grens met Denderhoutem en via het "Galgenveld" keer je terug naar Outer. "

Een wandeling van 10 km dat ongeveer 2 uur in beslag neemt.

Een aanrader!