Niels zocht steeds comfort in eten

07-09-2021

Mijn grootste doel was een blijvend gewichtsverlies, niet door te gaan diëten, maar door de eetgewoontes en levensstijl aan te passen. Enkel op deze manier kon ik er voor zorgen dat dit een permanent proces was. Je hebt mijn ogen geopend op wat de echte betekenis is van eten. Het is enkel noodzakelijk om te overleven en zelf van gezondere alternatieven heb ik leren genieten. Ik ben ondertussen reeds 20 kg vermagerd, aan een tempo van 2kg per maand. Dit is voor mij een resultaat waar ik voordien niet over durfde dromen. Hiervoor ben ik je eeuwig dankbaar!

Wat was jouw grootste probleem wat je wou aanpakken toen je de begeleiding bent gestart? 

Ik was zeer onzeker, had een gebrek aan motivatie en zocht altijd comfort in eten. Eten was voor mij een uitlaatklep geworden en ik was de controle hierover volledig kwijt. Ik had een volledig verkeerde manier van eten ingebouwd en faalde elk dieet omdat ik te streng was voor mezelf en te snel resultaat wilde. Ik werd hierdoor zwaarder, hetgeen opnieuw impact had op mijn persoonlijk gevoel. Ik werd onzeker en ging nog meer eten om dit gevoel te laten ophouden. Het was gewoon een vicieuze cirkel waar ik niet meer uit geraakte.  


Wat is het grootste leermoment van onze samenwerking, wat was voor jou het meest waardevol en zie je echt als het resultaat van mijn coaching? 

De roze olifant is iets wat ik nog dagelijks toepas. Maar wat voor mij echt mijn ogen heeft doen open gaan is het feit dat ik me vaker bewust ben over hetgeen mijn lichaam nodig heeft. Bij elke maaltijd of tussendoor vraag ik me nog steeds af: heb ik wel honger? En zo nee, heb ik hier wel enorm veel zin in? Is het antwoord op beiden nee, dan kan ik het echt laten liggen en dat is voor mij wel een echte game-changer geweest. Je hebt bij mij een enorme impact gehad op hoe ik sta tegenover voeding en eten, meer dan ik me had kunnen inbeelden. 

Wat is nu het resultaat?

Het resultaat is zoals ik eerder al vermelde een 180 graden switch naar een gezondere levensstijl met blijvend gewichtsverlies. Ik ben ondertussen drie kledingmaten gezakt (3-4XL naar XL), ik kan terug in mijn oh zo geliefde hemdjes en kostuums, wat voor mij echt belangrijk was! Ik ben iets meer dan 20kg vermagerd sinds ik ben begonnen. Ik maak enorme vooruitgang in mijn fysieke inspanningen. Zo ben ik onlangs maar liefst 14km gaan lopen, aan een stevig tempo, iets wat ik voordien onmogelijk achtte! Ik voel me beter in mijn vel en dat laat ik merken, dat bevestigen ook de mensen rondom mij! Ik zie er oprecht gelukkiger uit en zo voel ik me ook.

Hoe heeft mijn begeleiding jouw leven veranderd/verbeterd? 

Gewichtsverlies is een evolutie, geen revolutie en het is dus een proces waar je geduld voor moet hebben. Ik heb geleerd dat gezonder gaan leven geen straf is, maar iets positief, iets leuk en iets spannend. Elke dag brengt een nieuwe uitdaging en ik ben telkens verbaasd van mezelf hoe goed ik reageer op bepaalde situaties. Dat heb jij me geleerd, je hebt mijn leven echt verbeterd!  

Waarom zou je iemand anders aanraden om met mij te gaan samenwerken? 

Je verdiept je echt in elk zijn verhaal en dat apprecieer ik enorm! Je bent niet zomaar de voedingsdeskundige, je bent veel meer dan dat...
Je hebt een enorme positieve impact op mijn leven gehad! Het was natuurlijk jammer dat we elkaar niet hebben kunnen ontmoeten door de COVID-19 situatie, maar ik heb altijd enorm veel belang gehecht aan onze video-calls en ik heb deze bijzonder goed ervaren. Je bent echt begaan met je cliënten en je maakt het heel persoonlijk, wat soms wat confronterend was, maar vooral heel vertrouwd. Ik had nooit het gevoel dat ik bij de zoveelste diëtist was. Je bouwt een vertrouwensband op met ons omdat je praat uit eigen ervaringen en door ECHT te luisteren naar ons. Dit maakte dat ik echt het gevoel had dat ik op een goeie plek was beland, hetgeen me nog meer motiveerde om het zo goed mogelijk te doen.

P.S.: ik hoop nog stiekem altijd dat we na de pandemie samen eens kunnen genieten van een goeie frisse Tripel Karmeliet.


P.S. Zoek jij ook regelmatig comfort in eten en/of alcohol? Nu met corona misschien nog wat vaker dan anders? Merk je dat je kledij steeds meer gaat spannen? Ben jij het beu om het alleen te blijven proberen? Heb je graag dat ik eens met jou meekijk naar wat je momenteel aan het proberen bent en wat er eventueel anders zou kunnen? 

Boek dan nu jouw gratis sessie 👇

Download jouw gratis checklist

Ben jij een emotie-eter of een verleidingseter? 👉

    No worries, geen spam! Ik respecteerjouw privacy, je kan op ieder moment uitschrijven!