Ik ga op vakantie en ik neem mee...

17-09-2019

niets, nada, noppes ...

Huh??

Wellicht ben je nu aan het fronsen... en denk je bij jezelf... "Leen, neem jij geen loopschoenen en sportkledij mee??"

NOPE!!

Ok, ik zal eerlijk met je zijn... vroeger deed ik dit wel. Maar vroeger (lees tussen mijn 18de en mijn laten we zeggen mijn 26ste) ... ging ik ook enkel op sportieve vakanties. Ik ging skiën of snowboarden, ik ging surfen... (bleef bij 1x ... was ik toch niet zo'n fan van :-), ik maakte tijdens mijn vakantie trektochten (bv. ik wandelde het noordelijke deel van de GR20 in Corsica --> aanrader!), ik werkte als sportmonitor in de Ardennen of in Spanje, ... . Dus dan was het ook vrij logisch dat ik sportkledij meebracht... dat was immers dé hoofdreden waarom ik op reis was.

Wat was het keerpunt?

  • 7 jaar geleden (jaja... ik kreeg gisteren nog een herinnering van facebook!) kocht ik mijn huis... en kort nadien begon ik met de verbouwing ervan;
  • 7 jaar geleden besloot ik dat het ook tijd was om nog eens iets bij te studeren... ik schreef me in voor de opleiding "voedings- en dieetkunde" en deze studie had ik toch wel wat onderschat. Het kleine vakje "stage" op het einde van de opleiding bleek toch wel een groot vak te zijn: 600 u stage! Dat in combinatie met fulltime werken en het schrijven van een bachelorproef... dé hel!
  • 7 jaar geleden leerde ik mijn huidige vriend, Koen, kennen

Hierdoor werd het dus allemaal iets drukker... en werd een vakantie meer een moment om echt uit te rusten en de batterijen terug op te laden. Een moment waarop het wel allemaal net iets trager mocht gaan... . Nooit gedacht dat ik dit ooit zou denken/schrijven! :-)

Nu een goeie vakantie is voor mij dus de laatste jaren een mengeling van rust, ontspanning en inspanning. 

Mijn ideale cocktail: bergen, water, zon, ... kortom natuur en dit in combinatie met een zoektocht naar het gezelligste pleintje van een pittoresk dorpje aan het water of hoog in de bergen om daar dan effe te genieten van het mooie uitzicht en iets lekker om te eten/te drinken.

Ik ga dan steeds op zoek naar de plaatselijke specialiteit... voor Koen mag het net iets veiliger en bekender zijn! :-)

Dagelijks wandelen we dus zeker voldoende (daar zorg ik wel voor, muhahaha...) en dit jaar ben ik ook gestart met bewust wat krachttraining in mijn dagschema in te plannen.

Wist je dat je perfect bij iedere wc-bezoekje enkele squatjes kan uitvoeren? 

Dat je in de doucheruimte/badkamer meestal voldoende ruimte hebt om enkele lunges uit te voeren? 

Dat je stabilisatie-oefeningen voor de enkel/knie ongemerkt OVERAL kan uitvoeren?

En ik ging zelf nog iets verder... getest en gelukt, en nee... het voelde al bij al zelf niet raar aan. Wist je dat je perfect op het strand op je strandlaken enkele oefeningen in lig kan doen? Ik daagde mezelf uit en zei... "komaan, Uyttenhove... 1 minuutje... je kent hier helemaal niemand, dus komaan... het werd al snel een reeks van verschillende oefeningen, elk 1 minuut ... . Je kan dit uiteraard ook perfect alleen uitvoeren in je tent, je hotelkamer, ... .

Nu regelmatig krijg ik van jullie wel eens de vraag... "Leen, welke oefeningen moet ik doen? Hoeveel herhalingen? Hoe vaak? ... ".

Nu we zijn geen topsporters... en er bestaat geen "perfect" trainingsschema. De enige slechte workout, is degene die je niet hebt uitgevoerd. We willen geen bodybuilders worden. We willen fit blijven, ons goed in ons vel voelen, strak blijven of terug wat strakker worden, we willen fier zijn op onszelf omdat we hebben doorgezet en eindelijk iets ondernomen hebben. Gebruik je je spieren niet, dan verdwijnen ze ... en dan komt er jammer genoeg wat vet in te plaats. Dan merk je dat je kledij wat meer gaat spannen, dat je na de winter niet meer in je zomerkleding past, ... .

Dus daarom STOP met nadenken over wat wel en niet kan. STOP met treuzelen en twijfelen, maar DOE effectief iets! Iets doen is ALTIJD beter dan helemaal niets doen.

Kan je hiervoor wel wat inspiratie gebruiken? Dan raad ik jou de website aan van darebee. Hier vind je verschillende workouts terug. 

Wat heb je nodig? Niets, nada, noppes... enkele je eigen lichaamsgewicht! Je kan de oefeningen echt overal uitvoeren!

Hoe zit dat met jou? Ik ben benieuwd wat jouw reactie is op bovenstaand verhaal. Wat is voor jou een geslaagde vakantie? Actief? Passief? Heb ik jou een inzicht gegeven met mijn post van deze week? Wil je het hier met me delen?

Zit je met vragen of heb je nood aan extra begeleiding?

Stuur gerust een mailtje naar info@uyttenhoveleen.be of maak een afspraak in mijn online agenda!

Groetjes!

Leen