Heb jij ook geen tijd om te koken? Lees dan snel verder..

25-09-2019

Héél vaak is de reden waarom we er niet in slagen om iets gezonder te koken, TIJD!

Of het gebrek ervan...

Nu ik moet bekennen... ik ben geen keukenprinses!

Woeps... ik beschik dus niet over zo'n mega-goeie snijtechnieken waardoor ik dus vroeger  wanneer ik eindelijk voldoende tijd vrij had gemaakt om gezond(er) te koken, extreem veel tijd doorbracht in de keuken puur door het snijden van groenten... . 

Daarom hierbij alvast  een overzichtje van "mijn" toestellen! Enkel ter inspiratie, ze hebben mijn tijd in de keuken zoveel aangenamer gemaakt! Dit zijn uiteraard maar voorbeeldjes, oneindig veel keuze in de winkel. Content van..... Maar soms denk ik, dju... hij mocht toch iets groter zijn. Gebruik ik vaak als iets fijn gehakt moet zijn... mijn snijtechnieken zijn niet zo goed.... sorry, not sorry...


Heb ik echt al jaren... en gebruik ik regelmatig! Worteltjes in schijfjes snijden... vroeger met de hand, nu snel snel snel met machientje!


SUPER SUPER SUPER blij mij met deze aankoop!! Je kan hiermee dunne schijfjes snijden van 0,1 mm t.e.m. 10 mm, reepjes (groot en klein), blokjes (groot en klein). Dit heeft lang op mijn "Ik-zou-dat-eens-moeten-kopen-lijstje gestaan... net als het hakmolentje!, maar van beide aankopen super content!

De mandoline moet je nog effe leren gebruiken, maar eens je weet hoe het werkt.... fieuw! Groenten snijden was nog nooit zo makkelijk!
Groetjes
Leen

P.S. Er zijn uiteraard nog andere merken... bovenstaande zijn enkel de toestellen dat ik aangekocht heb, met andere toestellen heb ik geen ervaring.
P.S. 2: Een spiraalsnijder voor groentespaghetti heb ik ook .... maar eum, dat zou ik niet aanraden. Ik gebruik nu vaak mijn Moulinex om groenten in fijne reepjes te snijden, wie heeft er ooit gezegd dat courgetti ... echt spaghettislierten moeten zijn? 🤔😀😉