Gevoelens zijn niet opgelost als je vertrekt naar het buitenland. Die neem je mee…

02-09-2021

Oh boy, dacht ik dat ik even lekker ging relaxen in combinatie met werken op Ibiza, want ik wilde zo nodig plaatsonafhankelijk werken, bleek de keuze om alleen weg te gaan niet eens de moeilijkste te zijn van de afgelopen periode.

Wat ik even was vergeten, is dat gevoelens niet zijn opgelost als je vertrekt. Die neem je mee. De signalen van mijn lichaam waren duidelijk.

Zo deel ik de eerste avond met een gast de zoektocht naar mezelf waar ik middenin zit. Wat ik al snel opmerk, is dat door te vertrekken uit België je gedachten niet veranderen. Die neem je mee. De signalen van mijn lichaam zijn duidelijk. Hier moet ik iets mee.

De dagen die volgen, betrap ik mezelf op het juist niet luisteren naar mijn lijf. 

Ik zoek afleidingen om niet te doen wat nodig is. Ik vervloek mezelf. Op dag vier bij de laatste afleiding besluit ik het advies dat ik aan mijn klanten geef, op mezelf toe te passen. Ik word mild voor mezelf en accepteer het feit dat ik afleiding zoek door mezelf nog meer af te matten met allerlei uitstapjes. Alsook het feit dat ik naast gezond eten en wandelen, gewoontes van mezelf die ik nu met gemak kan volgen in Ibiza, ook al eens sneller grijp naar alcohol.

En ik stel mezelf de vraag: wat levert drinken mij op? Wil IK dit?

Ik moet bekennen dat het mij eigenlijk niets oplevert, en dat ik er ook niet altijd van geniet. Dat ik meestal achteraf met zelfverwijt het negatief gevoel nog eens versterk. Ik ben me er ook enorm van bewust dat ik op deze manier mezelf snel een slechte gewoonte zal aanleren.

Door mild voor mezelf te zijn, merk ik dat ik nood heb aan rust en "alleen" zijn. Als ik echt wil ontdekken wie ik ben, wat ik wil, als ik echt eens volledig mijn goesting wil doen. Ik vertrek op yoga retreat en besluit mijn gsm gedurende een week niet te gebruiken.

Hierdoor kan ik voelen, kan ik echte gesprekken aangaan en leer ik terug te luisteren naar mijn gevoel, mijn lijf, ... . 

Het is tijdens deze week dat ik een eerste besluit neem: ik wil een periode niet werken. 

Dit voelt enerzijds als falen, maar anderzijds merk ik dat "stilstaan" net datgene is wat ik echt nodig heb.

Door mild te zijn voor mezelf loop ik niet langer weg van de problemen, maar kijk ik ze recht in de ogen. 

Enkel op deze manier kan ik iets veranderen aan mijn huidige situatie. 

Is dit makkelijk, nee? Maar als ik echt wil veranderen, is dit de enige juiste route. 

Welke afleiding gebruik jij om ongewenste gedachten en gevoelens te vermijden? 

Grijp jij net als ik naar alcohol en/of eten? 

Download de checklist hieronder en kom het snel te weten! 👇

Download jouw gratis checklist

Ben jij een emotie-eter of een verleidingseter? 👉

    No worries, geen spam! Ik respecteerjouw privacy, je kan op ieder moment uitschrijven!