En toen was ik op slag verliefd...

30-07-2020

"Leen, ik voel me echt super! Ik heb meer energie, ik wandel of fiets nu regelmatig, ik speel gezelschapsspelletjes met de kinderen in plaats van doodmoe in de zetel te liggen 's avonds, ik eet veel meer groenten en fruit. Als de kinderen in bed liggen, heb ik nog energie over: ik doe nog wat dingen in het huishouden of ik doe iets waar ik echt zin in heb! Ik voel me gewoon top! Eetbuien heb ik al even niet meer gehad! Deze week heb ik een kleedje aangedaan naar het werk, dit is iets wat ik al 18 jaar niet meer durfde... "

"En eum... ik ben ook op de weegschaal gaan staan... ik weet dat het voor jou niets uitmaakt, maar ik ben 2 kg verloren". 😅

Ok, zei ik. Super, maar stel nu dat het gewicht hetzelfde was gebleven... of erger... dat je gewicht was toegenomen. Wat dan?

"Ja, dan was ik diep teleurgesteld geweest... want dan had ik geen resultaat!".

Ok, zei ik. Ik vat de afgelopen 10 minuten nog eens effe samen:

✅ je hebt meer energie

✅ je hebt controle over je eetbuien

✅ je geniet zonder schuldgevoel van "ongezonde voeding", omdat je hier nu bewust voor kiest

✅ je bent 's avonds niet meer doodmoe, hierdoor heb je zelf nog energie over om nog wat huishoudelijke taakjes af te werken en vervolgens iets te doen wat je echt graag doet

✅ je wandelt nu regelmatig, je gaat ook fietsen, je doet (actieve) dingen samen met de kinderen

✅ je hebt je eetgewoonten al wat aangepast en geniet nu meer van groenten en fruit

✅ je durft terug een kleedje aan doen naar je werk, iets wat je al 18 jaar niet meer durfde...

Maar als je gewicht op de weegschaal niet was veranderd ... dan had je geen resultaat?

Toen bleef ik even stil... en weet je wat er toen gebeurde?

Plots viel het kwartje!

Leen... OMG...

Dat is het resultaat! Alles wat jij daarnet hebt opgesomd (ik herhaal het nog eens: meer energie, mijn huishouden op orde kunnen houden, gezelschapsspelletjes kunnen spelen met de kinderen i.p.v. doodmoe in de zetel te liggen, geen eetbuien meer, bewust eten, terug kleedjes durven dragen, ... ) DAT is mijn resultaat, onafhankelijk van het "getal" op de weegschaal!

Nu snap ik het!! 😁😁

AMEN!!

Eerlijk, op deze momenten word ik altijd enorm emotioneel! Want daarvoor doe ik wat ik doe! Ik was op slag verliefd! Toen ik haar dit vertelde zei ze, "Oei oei oei, wat gaan onze mannen hiervan zeggen! 🤣🤣🤣"

Dit zijn de mensen waarmee ik wil samenwerken!

Vrouwen/mannen die stap voor stap aanpassingen doorvoeren, op hun tempo, ... en met een bang hartje. Want zou het deze keer wel lukken? Die zichzelf in vraag stellen en hun gedrag observeren, kijken hoe ze zich voelen, beslissen wat ze eerst willen aanpassen en het dan ook gewoon gaan doen. Met vallen en opstaan, ... maar als ze dan deze klik maken dan word ik echt super gelukkig!

Dan denk ik "JA JA JA!!, en dan zou ik ter plaatse een vreugdedansje willen doen, of de persoon door het scherm willen trekken en ze een dikke knuffel willen geven!"

Mijn boodschap naar jou: starten met een gezonde eet- en levensstijl brengt je zoveel meer dan een lager getal op de weegschaal, ik weet dat ik in herhaling val ... maar alstublieft, laat het getal op de weegschaal los. Wat brengt het jou? Eerlijk? In mijn ogen... enkel frustraties!

Wat is jouw reactie op deze post? Wat hoop jij te bereiken door een gezondere eet- en levensstijl?

Laat gerust een opmerking achter onder dit bericht! 👇

Gezonde groetjes

P.S. Ontvang je graag deze verhalen en andere tips gratis en voor niets in je mailbox?

Download dan nu gratis mijn e-book: "10 fouten die je niet meer mag maken als je wenst af te vallen". I know... ik moet dringend dé titel eens aanpassen 😅🤣

Download jouw gratis e-book

10 fouten die je niet meer mag maken als je wenst af te vallen 👉

  No worries, geen spam! Ik respecteerjouw privacy, je kan op ieder moment uitschrijven!

  Powered By ConvertKit

  Download jouw gratis e-book

  10 fouten die je niet meer mag maken als je wenst af te vallen 👉

   No worries, geen spam! Ik respecteerjouw privacy, je kan op ieder moment uitschrijven!

   Powered By ConvertKit